FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed
970x90
Precyzyjne przyrządy Testo do pomiaru temperatury i pH w przemyśle mięsnym
pHmetr testo 205
Wytrzymały przyrząd do pomiaru pH i temperatury w mięsie z automatyczną kompensacją temperatury
Termometr testo 105
Miernik temperatury ze specjalną sondą do mrożonek
Rejestratory temperatury Testo
z zasilaniem bateryjnym, alarmowaniem i odczytem danych przez USB lub SD
System rejestratorów danych WiFi
testo Saveris 2

z zasilaniem bateryjnym, alarmowaniem i odczytem danych przez USB lub SD

     Singapurskie władze weterynaryjne (AVA) poinformowały dziś w piśmie skierowanym do polskiego Głównego Lekarza Weterynarii o zakończeniu procesu uzgodnień certyfikatu zdrowia dla polskiego mięsa drobiowego, eksportowanego do Singapuru oraz o udzieleniu zgody na eksport dla 6. polskich zakładów.

    Polska została oficjalnie zatwierdzona przez AVA jako kraj uprawniony do eksport drobiu do Singapuru w grudniu 2017 r., jednak dopiero zatwierdzenie wzoru certyfikatu zdrowia oraz wydanie pozwoleń eksportowych dla polskich producentów umożliwia fizyczny eksport.


     Importerzy singapurscy z niecierpliwością oczekiwali na tę informację, uzależniając dalsze rozmowy handlowe, w tym w ramach zbliżających się targów Food&Hotel Asia 2018, od uzyskania pozwoleń eksportowych przez polskie zakłady.

     Informacja ta została przekazana polskim służbom weterynaryjnym w przeddzień wizyty w Singapurze sekretarza stanu Jacka Boguckiego, któremu będzie towarzyszył główny lekarz weterynarii Paweł Niemczuk. Program wizyty obejmuje również rozmowy z partnerami biznesowymi.

 

Źródło: www.minrol.gov.pl

 

 

 

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31